’Mensen reageren op noodkreet van de bloemensector’

’In verband met hamsteren, niet meer dan tien bossen per klant.’ Ron van den Hoogenband, eigenaar van kiosk ’De Bloemendoos’ in het Haagse Benoordenhout, maakte er maar een geintje van. „Maar als ik zie hoeveel bloemen er nu doordraaien, dan vind ik het niet grappig meer. Ik merk wel dat veel mensen reageren op de trieste beelden uit de bloemensector.”

Benoordenhout staat niet bekend als de armste buurt van Den Haag. Maar voor een koopje haalt niemand zijn neus op. Van den Hoogenband heeft deze ochtend vijf keer zoveel tulpen ingekocht als normaal. Hij vindt het de kunst om mensen te verleiden zo veel mogelijk mee te nemen. Dat werkt. De tulpen vliegen de winkel uit, met vijf bossen voor €7,95. „Neem even een paar bosjes mee”, roept een vrouw tegen haar dochter. „Anders blijft die man met zijn rotbloemen zitten. Heb je de beelden van de veiling niet gezien?”

„Er zijn best veel mensen die op die beelden reageren”, merkt de bloemist. De handel loopt goed door, er is bijna constant een klant in de zaak.

Lees het hele verhaal over bloemenkiosk ’De Bloemendoos’ in Bloemisterij 14 of in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

Een klant van de Bloemendoos ontsmet haar handen.
De foto waarmee Ron van den Hoogenband op de sociale media rondging. De foto is gemaakt door Prins Constantijn, die in de kiosk was om een bloementje te halen.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties