’Middelen voor kleine teelten blijft lastig’


  Maritza van Assen, de inmiddels afgezwaaide directeur Nefyto, geeft toe dat fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen voor kleine teelten minder inspanningen doen dan voor grote. „Ook logisch gezien de investeringen die ermee gepaard gaan.”

  Sinds 1 juni is Maritza van Assen niet langer directeur van Nefyto. Ze werkte 35 jaar voor de belangenbehartiger van Nederlandse gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten.

  Welke ontwikkeling staan u in die periode vooral bij?
  „De hele stap naar globalisering en internationalisering is groot geweest, wat zich in onze branche heeft geuit in fusies en schaalgrootte van bedrijven. Er is geen enkele puur Nederlandse fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen meer over. (….)

  Begrijpt het gevoel in de praktijk: hoe kleiner de teelt hoe minder interessant voor Nefyto-bedrijven?
  „Ja, dat begrijp ik wel. Aan de andere kant: als schaalvergroting onder Nefyto-bedrijven niet had plaatsgevonden dan had de situatie voor kleine teelten er nog slechter voor gestaan. Grotere bedrijven hebben wel meer power om de noodzakelijke investeringen te kunnen doen.”

  Maritza van Assen werkte 35 jaar voor de belangenbehartiger van Nederlandse gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten. (Foto’s: Peter van Leth)

  Wat zegt Van Assen verder over het probleem van kleine toepassingen? En over het op de markt komen van groene middelen?

  Lees het volledige interview met Maritza van Assen in De Boomkwekerij editie 12. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties