Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Milieukeur wordt PlanetProof

Milieukeur wordt PlanetProof

0

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, sier- en boomteelt) mogelijk te maken, introduceert SMK (Stichting Milieukeur) een nieuwe naam: On the way to PlanetProof.

Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en telers die exporteren en duurzamer produceren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.

De eisen die aan het certificaat worden gesteld zijn identiek aan Milieukeur en verlangen extra inspanningen in de productie om de milieu-impact terug te dringen. Eisen hebben onder andere betrekking op bemesting, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit.

Op dit moment voert geen enkele teler van bloemen en planten het Milieukeurlabel, met name omdat het te weinig internationale uitstraling heeft. Een pilot van SMK en LTO Glaskracht Nederland moet hierin verandering brengen.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar