Moet Floriday open staan voor niet-leden?

Of Floriday een open platform moet zijn voor leden en niet-leden van Royal FloraHolland leverde gistermiddag in Naaldwijk verdeeldheid op tijdens het eerste FloriDAY event. De helft van de 500 aanwezige kwekers was het hiermee niet mee eens.

Als het aan Royal FloraHolland ligt dan wordt Floriday ook opengesteld voor niet-leden. Door Floriday open te stellen voor niet-leden kan hij de gewenst groei realiseren. De veiling ziet graag dat haar marktaandeel en het marktaandeel van Nederland in de wereldwijde sierteelt groter wordt. Platformexpert Maurits Kreijveld gaf gistermiddag aan: „Voor de groei en ontwikkeling wil je eigenlijk dat het platform voor iedereen toegankelijk is. Als je open bent, ben je responsiever richting de vraagzijde. De handel zit te wachten op een totale ontsluiting van het aanbod. Dat wil overigens niet zeggen dat dat je geen onderscheid kunt maken tussen leden en niet-leden. Leden zouden bijvoorbeeld voordeel kunnen ontvangen in hun transactiekosten.”

Of Floriday een open platform moet zijn voor leden en niet-leden van Royal FloraHolland leverde echter een verdeelde mening op. De helft van de 500 aanwezige kwekers was het hier niet mee eens.

Niet-leden

Momenteel is driekwart van de leden aangesloten op Floriday. 42 % van de leden- ruim 1300 – maakt er actief gebruik van. Vanaf nu zet Royal FloraHolland een grote campagne neer om iedereen te bewegen daadwerkelijk de orders af te handelen via FloraXchange, Blueroots of FloraMondo gekoppeld aan Floriday.

De kwekers die zich aansluiten zijn allemaal leden. Internationaal zijn er 120 gebruikers waarvan 42 uit Kenia. Voor hen heeft de veiling een speciale module ontworpen. De komende ledensessies gaat Royal FloraHolland ook aanvoerders uitnodigen om zich aan te sluiten op Floriday. In het kader van de samenwerking met Blueroots wil Royal FloraHolland bovendien kwekers die niet via Royal FloraHolland, maar rechtstreeks aan grote handelaren leveren, aansluiten. Dus Floriday begint ook langzaam buiten Royal FloraHolland vorm te krijgen, maar dat zit in de experimentele fase.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties