Moet Royal FloraHolland terug naar een ALV?

  ‘Royal FloraHolland moet weer terug naar een ALV’, luidde de stelling van vorige week in de LinkedIn-groep van de Bloemisterij. Een felle discussie tussen voor- en tegenstanders ontspon zich over de ledenraad van Royal FloraHolland. ‘Met een ALV kun je alleen achteraf met de voeten stemmen’, zegt tulpenbroeier Jan Mantel. ‘De hete adem van kwekers via de ALV in de nek van directie en RVC zorgt ervoor dat iedereen scherp blijft’, reageert strelitziateler Roland Duyvesteijn.

  Aanleiding voor de stelling is de onvrede over Royal FloraHolland, die is nog nooit zo groot geweest. Honderden leden kunnen niet uit de voeten met het handelsplatform Floriday en de verplichte milieu-certificering. Ook het voornemen van de veiling om zich met transport bezig te gaan houden kan op veel weerstand rekenen. Dit toont aan dat de inspraak via de ledenraad niet functioneert. De enige manier om alle leden een stem te geven is teruggaan naar een algemene ledenvergadering (ALV).

  Foto’s Royal FloraHolland

  De stelling leverde een discussie op tussen strelitziateler Roland Duyvesteijn, bloemenkweker Henric van der Krogt en tulpenbroeiers Jan Mantel en John Boon.

  Voeten

  Jan Mantel noemt de stelling kort door de bocht. (..)

  Het volledige EXTRA artikel lees je via Mijnbloemisterij.nl exclusief in het digitale magazine van de Bloemisterij editie 12.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marco vd arend
  Marco vd arend
  2 jaren geleden

  De ALV moet acuut terug komen.