Onvrede over Royal FloraHolland groter dan ooit

Royal FloraHolland (RFH) lag nog nooit eerder zo onder vuur als in deze periode. Leden trekken aan de noodrem en handelaren klimmen collectief in de pen. De onvrede betreft niet alleen de veranderingen bij de veiling. Leden en klanten bekritiseren ook de besluitvorming en de governance van de veiling.

De veiling ligt onder vuur. Deels is de onvrede van leden en handelaren te verklaren doordat RFH op veel terreinen grote veranderingen doorvoert. Dat doet de veiling omdat het huidige verdienmodel, dat grotendeels gebaseerd is op inkomsten via klokstromen, eindig is. RFH heeft een nieuw verdienmodel nodig, zet in op digitalisering en wil haar wereldwijde marktaandeel vergroten.

De veiling voert Floriday door, stelde milieucertificering verplicht, wil landelijk veilen in combinatie met fulfilment, gaat zich bezighouden met sierteeltvervoer en breidt de portfolio internationale diensten uit. Veranderingen roepen altijd weerstand op, zeker als ze niet goed gaan. Er is bijvoorbeeld veel onvrede over Floriday, omdat het voor een deel van de leden omslachtig werkt en omdat het niet af is.

Niet deugdelijk

De onvrede van een deel van de leden en klanten gaat echter verder dan angst voor het onbekende of een niet deugdelijk Floriday. (..)

Lees de volledige analyse over de onrust over Royal FloraHolland in De Bloemisterij editie 11. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties