Na de zomer meer bekend over verkoop RFH Naaldwijk

Na de zomer wordt meer bekend over de verkoop van een deel van het onroerend goed van Royal FloraHolland in Naaldwijk.  Als de gemeenteraad van Westland in juni/ juli instemt met de plannen voor het Floragebied in Naaldwijk gaat Gemeente Westland in gesprek met de eigenaren van de grond. Naast Royal FloraHolland is dit Van der Arend Tropical Plantcenter.

Na de zomer wordt meer bekend over de verkoop van het Royal FloraHolland-terrein in Naaldwijk. Gemeente Westland kan er nu nog weinig over zeggen. In juni of juli presenteren wethouder Albert Abee en programmamanager Bert Melles de plannen voor het Floragebied.

Mars

Als de gemeenteraad instemt met de plannen dan gaat de gemeente in gesprek met de eigenaren van de grond. Dat zijn naast Royal FloraHolland René van der Arend van Tropical Plantcenter. Bert Melles: „Dat wil niet zeggen dat de gemeente de grond koopt. Het kan ook zijn dat partijen de grond zelf ontwikkelen. Dit soort vragen komt later pas aan de orde.”

Gemeente Westland verkent momenteel hoe ze het Floragebied in Naaldwijk wil inrichten. Het gebied is 95 ha groot en omvat het huidige veilingterrein tussen Dijkweg, Strijp, Burgemeester Elsenweg en Middelbroekweg en de grond tussen Burgemeester Elsenweg, Lange Broekweg, Veilingroute en Middelbroekweg. Op dit laatste terrein dat bekend staat als Mars is World Horti Centre gevestigd.

Een deel van de 95 ha wordt opnieuw ontwikkeld. Hoe groot dit deel is, is nog niet bekend. Dat hangt af van hoeveel grond Royal FloraHolland bereid is te verkopen. Woensdagavond presenteerde programmamanager Floragebied Bert Melles de uitkomsten van de participatiebijeenkomsten. Daar deden 500 personen aan mee.  

Van blijvend belang

Duidelijk is dat Gemeente Westland bij de herontwikkeling inzet op de vestiging van een campus, verbetering van de bereikbaarheid van Westland door beter openbaar vervoer en woningbouw. Bij woningbouw zou het gaan om hoogbouw. Aan de kant van de Dijkweg gaat het om appartementen van 4 tot 6 lagen. Op Mars gaat het mogelijk om hogere woningbouw.

Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde gaf op een persconferentie van 23 april over het jaarverslag van RFH al aan dat er geen nieuwe informatie is over de toekomst van de locatie in Naaldwijk. Hij benadrukte dat Naaldwijk voor RFH een locatie is van blijvend belang. „We willen daar graag een hele moderne logistieke operatie neerzetten. En een van de opties is nieuwbouw op terreinen die nog niet bebouwd zijn.”

Gemeente Westland werkt de plannen de komende maanden verder uit. Royal FloraHolland liet vorig jaar weten 30% minder grond nodig te hebben in Naaldwijk en Aalsmeer doordat ze op de drie exportlocaties aan fulfilment gaat doen. Verkoop van een deel van het veilingterrein moet leiden tot nieuwbouw op Mars. Als Royal FloraHolland een nieuw pand neerzet dat moet dat uit kunnen.

In editie 8 van de Bloemisterij staat een uitgebreid artikel over het Floragebied. Blijft er nog wat over van RFH in Naaldwijk. Het artikel vind je in mijnbloemisterij.nl. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden

Als Royal FloraHolland een nieuw pand neerzet dat moet dat uit kunnen. Beetje vreemde zin toch?