Kort & Bondig Evenementen Nederland goed vertegenwoordigd op Myplant & Garden

Nederland goed vertegenwoordigd op Myplant & Garden

0

Nederlandse telers, handelaren, veredelaars en toeleveranciers zijn komende week goed vertegenwoordigd op de Myplant & Garden. Meer dan 40 bedrijven uit ons land hebben een stand.

Vanmiddag vertrok OZ Export met negen kooikarren met onder meer snijphalaenopsis en Avalanche+ naar het noorden van Italië. De bloemen zijn bestemd voor de drie weddings en twee modeshow die tijdens Myplant plaatsvinden. Woensdagmiddag vindt er een weddingcongres plaats waarvoor zich al 50 Italiaanse weddingplanners hebben aangemeld. In Italië is het huwelijk is een belangrijke markt voor bloemen. Jaarlijks vinden er 170.000 Italiaanse bruiloften plaats. Daarnaast zijn er koppels uit andere landen die ervoor kiezen om in Italië te trouwen. Dat gaat om 15.000 tot 20.000 stellen.

Myplant & Garden vindt van 20 tot en met 22 februari plaats in het beursgebouw Fiera Milano in Milaan. Vorig jaar besloeg de sierteelt en boomkwekerijbeurs, die vier jaar terug voor het eerst plaatsvond, 4,5 ha, dit jaar is ze groter.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar