Nieuw bloemistenpaviljoen op Flower Expo Poland

Voor kwekers is er op Flower Expo Poland, die van 31 augustus tot en met 2 september in Expo XXI te Warschau (PL) plaatsvindt, iets nieuws. In samenwerking met GREENN wordt de demo-ruimte vormgegeven als bloemenwinkel en vinden de demonstraties plaats tússen de bloemen met bekende floral designers: Roman Steinhauer (RU), Tomasz Kuczyński (PL), Zygmunt Sieradzan (PL), en Johan Martens (NL).

GREENN organiseert tijdens de Flower Expo Poland een bloemistenpaviljoen waar kwekers van bloemen en planten en toeleveranciers van potten en vazen aan kunnen deelnemen en hun producten gedurende drie beursdagen presenteren en laten gebruiken in de demonstraties. Bloemisten kunnen informatie en inspiratie opdoen in het paviljoen en zich laten informeren over bijzondere producten die de kwekers beschikbaar stellen.

Naast de samenwerking met GREENN is ook de Poolse Bloemisten Associatie (Stowarzyszenie Florystów Polskich-SFP), betrokken bij de realisatie van het bloemisten programma. Op donderdag geven Zygmunt en Roman twee duo-demonstraties. Tomász Max Kuczyński verzorgt twee sessies op vrijdag. Op vrijdag en/of zaterdag 2 september treedt Johan Martens op en organiseert de SFP meerdere FlowerBattles met het publiek.

Consumenten die op zaterdag de beurs kunnen bezoeken worden hierbij uitgedaagd het op te nemen tegen professionals. Verder presenteren bloemistenscholen dagelijks hun kennis met het publiek.

Het bloemistenpaviljoen wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Warschau. Naast deze ondersteuning maken ook de volgende bedrijven deel uit van het supporting team van de beurs: SIGMA PR-bureau Warsaw, de Poolse bloemisten associatie (Stowarzyszenie Florystów Polskich), de Nederlandse Ambassade in Warschau, de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Floribusiness, Plastiflora Poland en Floral Moments zijn actieve partners en ambassadeurs en zetten zich actief in om de bekendheid van de beurs te vergroten.

De afzet op Polen groeit. De afzetmarkt nummer 5 voor bloemen en planten in Europa onderscheidt zich door de gunstige economische situatie. Waar de bekende belangrijke afzetlanden een stabiele situatie laten zien, verschuift Polen naar een plek hoger op de ranglijst; de export van bloemen en planten vanuit Nederland pluste ruim 30% in het eerste kwartaal.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties