Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Nieuw poinsettiaseizoen met strengere exporteisen

Nieuw poinsettiaseizoen met strengere exporteisen

0

Nu het perkgoedseizoen er bijna op zit, worden najaarsproducten weer opgezet, waaronder poinsettia. En dit seizoen gelden er strengere exporteisen betreffende tabakswittevlieg.

Per 1 september 2019 worden EU-maatregelen met betrekking tot Bemisia tabaci (tabakswittevlieg) voor bloemisterijgewassen aangescherpt. Momenteel zijn een planten-paspoort en zendingsinspectie vereist voor een aantal producten die specifiek bestemd zijn voor beschermde EU-gebieden.

Deze regels gelden per 1 september óók voor Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) als die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden en specifieke gebieden van Portugal. Deze partijen moeten vrij zijn van Bemisia. Let er op dat partijen bestemd voor deze landen, na een zendingsinspectie, dus voorzien moeten worden van een plantenpaspoort.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar