Nieuwe bloemen en planten

  De laatste tijd hebben verschillende kwekers en veredelaars weer diverse noviteiten op de markt gezet. Van tulp tot pothortensia: een overzicht.

  Geurende tulp

  Borst Bloembollen lanceert Tulipa Sunbeam: een geurende tulp met een intens gele kleur. Sunbeam is één van de weinige geurende tulpen die geproduceerd worden in Nederland. Tot 17 februari is de bloem beschikbaar bij Borst Bloembollen.

  Roze Campanula

  Addenda presenteert de nieuwe roze Ambella Pink, die deel uitmaakt van de Campanula-serie Ambella. Er waren al witte, lavendelkleurige en paarse planten. De planten staan bekend om hun compacte bloei met duizenden, hun bloei van vier tot zes weken drie keer per jaar van het vroege voorjaar tot en met oktober.

  Het complete Ambella-assortiment is verkrijgbaar in verschillende potmaten van 10,5 tot 30 centimeter, variërend van kweekpot tot hangpotten, patiopotten, schalen en wandhangers voor tuin en terras.

  Pothortensia’s

  De nieuwe pothortensiacatalogus 2021/2022 van HBA bevat twee noviteiten die zeer geschikt zijn om te gebruiken in hanging baskets. Daarnaast is het sortiment uitgebreid met de helderwitte Ice Boy en introduceert HBA twee nieuwe paniculata’s: Panenka en Panorama.

  De hanghortensia’s HABA Pink en HABA Soft Pink bloeien rijk met gevulde bloemen en hebben stevig blad. Ice Boy heeft spierwitte bollen met licht golvende, enkele bloemen. De groeikrachtige Hydrangea is geschikt voor grote potten en de tuin. Panenka en Panorama hebben beide een compacte groei en stevige takken.

  Bron en foto’s : Decorum, Addenda en HBA

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties