Nieuwe groeiregulatoren voor bloemisterijgewassen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft groene licht gegeven een de nieuwe groeiregulator EthylBloc Sachet en uitbreiding van groeiregulator Berelex 40 SG in bloemisterijgewassen.

EthylBloc Sachet wordt toegelaten voor een naoogstbehandeling bij snijbloemen en potorchideeën. Het remt de negatieve gevolgen van ethyleen op bloemen en planten, waardoor het (vaas)leven van bloemen en planten wordt verlengd.

Berelex 40 SG is nu ook toegelaten de bedekte teelt van snijbloemen en potplanten. Het had reeds in toelating in zomerbloemen, trekeesters en vaste planten. Berelex 40 SG bevordert de celstrekking en bloei en vervroegt de oogst.  Voor deze uitbreiding is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd (kleine toepassing). Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden, komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Verder blijft Oberon toegelaten in bedekte bloemisterijgewassen, zowel in substraat- als grondgebonden teelten tegen wittevlieg en spintmijten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties