Noodrem-petitie tegen Floriday en verplicht certificeren

Een groep van ‘innovatieve kwekers’ opererend onder de naam FloriNEE heeft een noodrem-petitie gelanceerd tegen Floriday, verplicht certificeren en de directie van Royal FloraHolland.

De groep wil zich nog niet bekend maken maar roept leden van Royal FloraHolland op de petitie te ondertekenen. Ze wil met de petitie een extra vergadering van de ledenraad van RFH afdwingen. Daarin wil ze de ledenraad verzoeken tot het laten uitvoeren van een externe audit op drie punten:

1: Floriday

a/ Opzet, kwaliteit en borging van het Floriday platform 

b/ Financiering, afschrijving en toekomstige kosten begroting van het platform

c/ De noodzaak tot het uit-faseren van de EAB connect voor de directe handel

2:Verplichte certificering

3: Voldoet en handelt de directie dagelijks volgens artikel 3 van de statuten.

FloriNEE vindt Royal FloraHolland te dwingend en heeft veel bedenkingen bij het platform Floriday.

Vrije keuze

„Het maakt niet uit of je kweker of handelaar bent, groot of klein, bloemen of planten. We mogen van FloraHolland verwachten dat ze de productie en handel, nationaal en internationaal maximaal ondersteunt middels een goede afzetstrategie. FloraHolland moet vooral niet gaan bepalen hoe kweker en handelaar met elkaar samenwerken, via welke software, certificering, verpakking, ladingdrager of, toekomstig mogelijk zelfs via welke transporteur. Dit moet een vrije keuze blijven tussen de kweker en handelaar”, schrijven de kwekers in een open brief.

Voorwaarde die FloriNEE stelt aan Floriday is dat het nieuwe systeem vooral positief bijdraagt aan de business. En ook daadwerkelijk een echte toevoeging is waar kweker en koper gezamenlijk profijt van hebben. „Het (versneld) 100% digitaal gaan werken in Floriday moet de huidige werkwijze significant eenvoudiger en nog efficiënter laten verlopen als hoe het nu al in de huidige systemen is”, aldus FloriNEE in een open brief.  

Bezorgd

Leden van de veiling wordt- als ze het met hen eens zijn – opgeroepen de petitie te ondertekenen.

FloriNEE zegt een groep te zijn van innovatieve kwekers die bezorgd zijn over de impact van Floriday op hun bedrijf en op die van hun klanten. Ze geeft tevens aan dat ze wordt bijgestaan en ondersteund door veel exporteurs, een groot aantal grote namen van binnenlandse en buitenlandse tuincentra met een FloraHolland kopernummer, een groep van softwarehuizen en financiële instellingen. De groep is zeer bezorgd over de toekomst van de coöperatie. Deze groep draagt de coöperatie een warm hart toe en wil ervoor waken dat de coöperatie ook de coöperatie van ieder lid blijft.

guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco v.d. Arend
Marco v.d. Arend
3 jaren geleden

Wat maakt dit mij blij dat er een collectief weerwoord komt richting RHF.
Kom op mensen voor het te laat is.
Laat van u horen, al was dit beleid van de veiling in de ouderwetse ledenvergadering behandeld was het zeker weg gestemd.

Gerrit Voogd
Gerrit Voogd
3 jaren geleden

Dit stuk refereert zo te zien aan aan De vergelijking van RFH en de wereld van de Formule 1. .
Een uitstekende vergelijking en de spijker op zijn kop.
Het is in het belang van de gehele sector om deze petitie massaal te ondertekenen is mijn advies!

Jacco Huibers, Amigo Plant
Jacco Huibers, Amigo Plant
3 jaren geleden

Soms zit je in dezelfde situatie als bijvoorbeeld bij Ferrari. Een hoop geld, beste coureurs, maar zit het toch tegen. Rijden en testen tijdens de ontwikkeling komt vaak tot betere inzichten en verbeteringen. Maar soms zie je dat nog niet in de volgende race, maar een race later. De coureur moet feedback geven aan het team, maar wel opbouwend, anders valt de motivatie weg. Laten we opbouwend en samen verder gaan om het “Sierteelt team” volgend jaar weer kampioen te maken.