Noord-Holland steekt €9,3 miljoen in verplaatsing kassen naar clusters

De provincie Noord-Holland stelt € 9,3 miljoen beschikbaar om bij te dragen aan het verkassen van verspreid liggende glastuinbouwbedrijven naar concentratiegebieden voor glas. Telers die gebruik willen maken van de subsidieregeling ’Verplaatsen glastuinbouwbedrijven’ kunnen tot 28 februari 2018 een aanvraag indienen bij de provincie.

Met de subsidieregeling wil de provincie bijdragen aan een moderne en duurzame tuinbouw door het voor bedrijven interessant te maken te verhuizen naar de gebieden, die in Noord-Holland zijn aangewezen voor kassen. Dat maakt gezamenlijke investeringen mogelijk in bijvoorbeeld aardwarmte-installaties of de aanleg van hoofdleidingen voor warmte of CO2.

De subsidie ’Verplaatsing glastuinbouwbedrijven’ kan nog tot 28 februari 2018 worden aangevraagd via het subsidieloket van de provincie Noord-Holland. Daar staan ook alle voorwaarden van de regeling. Bij aanvragen van bedrijven wordt gekeken naar het effect van de bedrijfsverplaatsing op het energieverbruik, het milieu, het landschap en de landbouwstructuur. Het maximale subsidiebedrag voor een bedrijf bedraagt €1.000.000.

De subsidie is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). Dit is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met een focus op innovatie en duurzaamheid in de landbouw.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties