Noord-Holland stimuleert duurzame glastuinbouw met €9,3 miljoen subsidie

  De provincie Noord-Holland trekt € 9,3 miljoen subsidie uit voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden. De concentratie van bedrijven maakt collectieve investeringen in nieuwe infrastructuur haalbaar, zoals aardwarmte, een warmtenet of een CO2-net. Van het subsidiebedrag wordt €5 miljoen beschikbaar gesteld door de provincie. De Europese Unie draagt € 4,3 miljoen bij.

  „Dit is een forse impuls voor een toekomstbestendige glastuinbouwsector die concurrerend kan blijven op de wereldmarkt en tegelijk duurzamer wordt. De glastuinbouwsector is een belangrijke economische pijler in Noord-Holland, die met emissieloze kassen ook een grote bijdrage kan leveren aan de nationale klimaatdoelstellingen. We hopen dat veel bedrijven hier gebruik van gaan maken”, aldus Jaap Bond, gedeputeerde voor Economische Zaken en Landbouw.

   

  Noord-Hollandse bedrijven kunnen vanaf 3 mei tot 30 november 2017 een subsidieaanvraag indienen via het subsidieloket op de website van de provincie Noord-Holland. Daar staan vanaf 3 mei ook alle voorwaarden van de regeling. Bij aanvragen van bedrijven wordt gekeken naar het effect van de bedrijfsverplaatsing op het energieverbruik, het milieu, het landschap en de landbouwstructuur. Het maximale subsidiebedrag voor een bedrijf is € 1 miljoen.

  Bedrijven kunnen zich voor advies over geschikte locaties in glastuinbouwconcentratiegebieden wenden tot de Greenport Noord-Holland Noord en Greenport Aalsmeer. De Greenports zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties