Vakblad voor de Bloemisterij Corona NOW wordt toch niet altijd in mindering gebracht

NOW wordt toch niet altijd in mindering gebracht

0

De deadline voor het aanvragen van de definitieve tegemoetkoming (vaststelling) uit de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19, beter bekend als noodfonds land- en tuinbouw, is verschoven van 31 augustus naar 31 oktober 2020. Hierop hoeft NOW-steun niet in mindering te worden gebracht. Dat betekent niet dat beide tegemoetkomingen niet met elkaar verrekend worden, zoals even de hoop was in de sector.

De ’NOW-aanpassing’ betekent namelijk niet dat er sprake is van een ‘dubbele uitkering’ over dezelfde omzetderving. Er vindt wel degelijk verrekening plaats. Dat gebeurt via de (definitieve) vaststelling van de NOW-uitkering. Die vaststelling is pas volgend jaar mogelijk. Daarbij telt de tegemoetkoming uit de extra sectorspecifieke steunmaatregel mee als ‘omzet’.

Lees het commentaar van Jaap Bond, voorzitter Crisisorganisatie Tuinbouw, op deze gang van zaken in de Bloemisterij van deze week of via deze link in het digitale magazine.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar