Omzet Veiling Rhein-Maas stijgt licht in 2019

De omzet van Veiling Rhein-Maas is in 2019 uitgekomen op €350 miljoen. Dat betkent een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor.  De fysieke klok blijft het belangrijkste verkoopkanaal op de marktplaats in Straelen-Herongen en realiseerde in 2019 een stijging van de productomzet van bijna 2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De kerstverkoop in 2019 verliep uitstekend, met als resultaat dat Veiling Rhein-Maas (VRM) de hoogste omzet in december behaalde sinds de oprichting van het bedrijf in 2010.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich ontwikkelen en realiseerde in 2019 een omzetstijging van meer dan 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel aanvoerders van snijbloemen bieden hun producten al via klokvoorverkoop aan, maar er is nog ruimte voor een verdere verhoging vanuit de aanvoerders van tuinplanten, laat VRM weten.

Sinds december 2019 hebben de klanten van VRM de mogelijkheid, de voor maandag in klokvoorverkoop aangeboden producten al op zaterdag te reserveren. Het gecumuleerde aandeel van KOA (Kopen-Op-Afstand) aan de totale omzet van de veiling bedroeg in 2019 bijna 30%, wat een lichte stijging is ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Webshop

Na de eerste presentatie van de webshop van Veiling Rhein-Maas op de klanten- en aanvoerdersdag en de IPM 2019, werd deze het afgelopen jaar intensief getest en uitgebreid, zodat de nieuwe webshop begin januari 2020 officieel online kon gaan.

Met de introductie van de webshop speelt Veiling Rhein-Maas in op de wensen van klanten en aanvoerders in het kader van de toenemende digitalisering. De webshop biedt een nog breder assortiment aan producten, zoals nicheproducten en arrangementen, en biedt de klanten en aanvoerders van de veiling een bijkomende in- en verkoopmogelijkheid.

Modernisering afmijnzaal

In 2019 zijn al de eerste onderhouds- en moderniseringsmaatregelen in de afmijnzaal uitgevoerd. Sinds november 2019 zijn de bedieningselementen op alle tribuneplaatsen gemoderniseerd. Dit jaar zal Veiling Rhein-Maas verder investeren in de afmijnzaal, zo zal bijvoorbeeld het complete klokfront in LED-uitvoering worden omgebouwd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties