Innovatiesubsidie voor samenwerkende tuinders in Zuid-Holland

Werk je als groep van tien tot twintig glastuinbouwondernemers in Zuid-Holland samen aan een tweejarig innovatietraject op het gebied van bijvoorbeeld robotisering, sensortechnologie of big data? Dan kun je daarvoor, onder voorwaarden, vanaf september subsidie aanvragen. De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen hiervoor €1,4 miljoen beschikbaar.

Het subsidiegeld komt beschikbaar via een regionale variant van de landelijke Innovatie Prestatie Contracten (IPC): IPC-Zuid-Holland. Het is voor het eerst dat de IPC-regeling een regionale variant krijgt. IPC-Zuid-Holland is een pilot en wordt tegelijk met de landelijke regeling opengesteld tussen 21 september en 5 oktober. Bij succes wordt de regionale IPC mogelijk ook in andere regio’s geïntroduceerd.

Fieldlab
Voorwaarden om een beroep te kunnen doen op de gelden van IPC Zuid-Holland zijn onder meer dat het project plaatsvindt onder begeleiding van een penvoerder (een organisatie die volgens bepaalde regels de belangen behartigt van ondernemers), in samenwerking met een of meerdere zogeheten fieldlabs in Zuid-Holland. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen nieuwe technologieën kunnen ontwikkelen, testen en demonstreren. De kennis en faciliteiten van deze fieldlabs ondersteunen ondernemers in hun innovatie-ambities en zorgen ervoor dat hun producten en diensten sneller naar de markt kunnen worden gebracht.

Zuid-Holland telt momenteel vijftien fieldlabs: Freshteq.NL, The Green Village, Smart, Safe & Resilient Mainports, Additive Manufacturing, Robovalley, Dutch Windwheel, SMASH, Smart Integrator 4 Aero / Space, Dutch Optic Centre (DOC), Duurzaamheidsfabriek: Smart Metrology en TIMA, Big Data Innovatiehub, Medical Delta Living Labs, Digital Factory Composites, VP Delta en AVLM (Automatisch Vervoer op de Last Mile).

Lees op mijnrvo hoe je subsidie voor jouw project aanvraagt en aan welke voorwaarden je aanvraag moet voldoen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties