LetsGrow.com zet studenten in als ’adviseur’

Het online registratieplatform LetsGrow.com, waarvan zo’n 750 tuinders gebruik maken, gaat deze zomer studenten inzetten om tuinders te helpen bij het analyseren van gegevens over kasklimaat, gewas, arbeid en energieverbruik. De studenten zijn voor de tuinder goedkoper dan het laten langskomen van een specialist van LetsGrow.com.

Veel tuinders hebben volgens Peter Hendriks, business unit manager van LetsGrow.com, meerdere softwarepakketten aangeschaft voor het registreren van data over kasklimaat, gewas, arbeid en energieverbruik. „Het ontbreekt hun echter aan tijd om die zelf goed te kunnen analyseren. Men heeft behoefte aan op maat gesneden uitleg, want de ene ondernemer heeft meer uitleg nodig dan de andere. Voor menigeen zou het prijzig uitpakken om dan een beroep te moeten doen op een van onze specialisten omdat zij al gauw een dagdeel bij je over de vloer zijn.”

Om die reden hebben veertien studenten van het Lentiz MBO Westland Horti onlangs een blok les gekregen van LetsGrow.com in de principes achter data-analyse en hoe die via het platform optimaal is te gebruiken door teler en teeltadviseur. „Onder deze studenten waren twee uitblinkers die telers deze zomer kunnen inhuren voor advies over data-analyse”, aldus Hendriks.

Sessie
De studenten kosten €95 per sessie. „Elke sessie bestaat uit een aantal uren uitleg op het bedrijf plus een x aantal uren aan voorbereiding en nazorg”, aldus Hendriks. De eerste twee sessies zijn inmiddels al geboekt. De studenten zijn volgens Hendriks getraind in het herkennen van de informatiebehoefte van een tuinder en hoe je die kunt omzetten naar de juiste grafieken, overzichten en ’metertjes’. Het analyseren en vergelijken gaat verder dan een analyse van de data uit de klimaatcomputer. Ook de data uit sensoren en groeimodellen worden meegenomen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties