Ontwerpen voor balkons

  Hoe realiseer je meer groen in de stad? Door de balkons te vergroenen! Vijf ontwerpers op de Chelsea Flower Show doen dit mooi en functioneel.

  Balcony of Blooms is ontworpen door Alexandra Noble. (Foto: Miranda Vrolijk)

  De balkontuinen vormden een nieuwe categorie op de Britse tuinenshow die dit jaar eind september plaatsvond in Londen. Vijf ontwerpers die nog niet eerder een tuin voor de Chelsea Flower Show hebben ontworpen, zijn gevraagd om een balkontuin te maken. Een van hen was Alexandra Noble. Op haar balkon (zie boven) zit je volledig beschut achter de beplanting.

  The Green Sky Pocket Garden van James Smith. (Foto: Miranda Vrolijk)

  Groendaksysteem

  Ontwerper James Smith heeft voor zijn balkontuin een groendaksysteem gebruikt om zo min mogelijk verharding toe te hoeven passen. De tegels (30x30cm) liggen als stapstenen tussen geurende kruiden als rozemarijn, salvia, lavendel en tijm. Op de houten richel op de balkonrand kun je staand leunen en uitkijken over de omgeving.

  Dit zijn twee van de vijf balkontuinen die in Tuin en Landschap 21 worden besproken. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties