‘Onze handjes zijn van heel groot belang’

Ferry van der Meer runt samen met zijn zwager Peter de Munck een snijhortensiakwekerij in De Lier. Op het bedrijf van bijna 1,6 ha levert het duo een optimale prestatie, aldus Van der Meer. „Onze handjes zijn van heel groot belang om een goed rendement te halen.”

Hij deed na MTS Werktuigbouwkunde las- en constructiewerk en later werkte hij bij de grootste fabrikant van verwarmingspompen. Hield zich daar bezig met commerciële en assemblagewerkzaamheden. Van der Meer was dus niet altijd in de tuinbouw actief. In 1994 startte hij samen met mijn zwager Peter de Munck onder begeleiding van zijn schoonvader een rozenbedrijf. Na een aantal jaar stopten we de samenwerking en ging ieder op een eigen bedrijf verder.

En nu telen jij en je zwager snijhortensia?

Ferry van der Meer: „Na bijna 8 jaar werd mijn bedrijf onteigend door de komst van een industrieterrein. Vervolgens werd ik teruggevraagd door de pompfabrikant. Het bedrijf werd na een aantal jaren overgenomen door een Amerikaanse investeerder. Ik ben vervolgens een jaar bezig geweest met open haarden/sfeerverwarming. De recessie kwam. Omdat ik als laatste binnenkwam lag ik er als eerste uit. Peter teelde aanvankelijk nog rozen, vervolgens hebben we de omschakeling gemaakt naar snijhortensia. Daar waren flink wat aanpassingen voor nodig. Samen hebben we onze creatieve ideeën doorgevoerd om de teelt goed te kunnen sturen.”

Op het snijhortensiabedrijf in De Lier zijn de handjes van de beide eigenaren nog van groot belang. Lees hier meer over vakgenoot Ferry van der Meer in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Hier vind je eerdere vakgenoten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties