‘Onze productie is de afgelopen jaren enorm gegroeid’

Als kind was Kris Stevens in zijn vrije tijd al bezig met het stekken en scheuren van planten die hij verkocht op de boerenmarkt. Nadat hij een tijd als bakker werkte en de teelt van siergrassen ernaast deed op het buitenterrein van een tuincentrum in Essen (België, red.), maakte hij van tuinder in 2010 zijn hoofdberoep. Nu heeft hij twee kwekerijen, een in Nederland en België.

Hoe ben je geëvolueerd als teler en onderneming?

„Toen ik in 2011 in Wuustwezel een huis kocht met wat grond erbij, breidde de productie uit. In de loop der jaren heb ik er nog wat grond bij kunnen pachten. Eind 2018 volgde een grote bedrijfsuitbreiding door de overname van een sierteeltbedrijf in Wernhout.”

Hoe ziet de verkoop er nu uit?

„Gezien onze bedrijfsuitbreiding is de productie de afgelopen jaren enorm gegroeid. Momenteel telen we bijvoorbeeld op jaarbasis ruim 500.000 siergrassen, waarvan steeds meer in potmaat 6,5 en 12,5. Daarnaast telen we ook meer dan 100.000 bloeiende planten. Met de uitbreiding van de productie, werden de markten geleidelijk afgebouwd. In 2018 zijn we voor de volle 100% voor de handel gaan telen. Particuliere verkoop is sindsdien verleden tijd.” (..)

Lees het volledige artikel via mijnbloemisterij in de Bloemisterij van week 43.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties