Oorlog over octrooi zeevracht rozen nog niet voorbij

Floration Europe van Susanna Jones beschuldigt Royal FloraHolland van inbreuk op haar octrooi op zeevracht van rozen en chrysanten. De veiling is van mening dat de gebruikte vervoersmethode afwijkt van de in het octrooi omschreven wijze. In een kort geding op 2 maart kwamen partijen niet nader tot elkaar. Een bodemprocedure lijkt onvermijdelijk.

„Royal FloraHolland zit in een fase waarin het onzeker is of ze doorgaat met zeevracht. Is dit niet de fase waarin je tijdelijk de strijdbijl moet begraven en een status quo moet afspreken tot het lot van het octrooi duidelijk is?”  Marije Knijff, rechter bij de octrooikamer van de rechtbank in Den Haag, probeerde na bijna drie uur een opening te vinden in het kort geding tussen Floration Europe en Royal FloraHolland.

De advocaat van de veiling, Peter Duijsens van DKZ Advocaten in Den Haag, deed echter de deur dicht. „Royal FloraHolland wil zich niet laten beperken. Het kan zijn dat we ons druk maken over iets wat we toch niet gaan doen, maar we willen niet voor de muziek uitlopen.”

Foto Shutterstock

Beide partijen zien het kort geding als een slag, niet als de oorlog. Het ligt voor de hand dat er een bodemprocedure komt. (..)

Ontwikkelt Royal FloraHolland zeevracht van bloemen tot een professionele service? Lees het volledige verslag van het kort geding in de Bloemisterij van week 10. Hebt u een digitaal abonnement? Lees het complete artikel dan nu al via mijnbloemisterij.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties