Opti-flor wint 3e Klaas Schoone Memorial Award

Het bedrijf Opti-flor heeft de Klaas Schoone Memorial Award 2017 gewonnen. Mede-directeur Rene Hendriks nam die onderscheiding in ontvangst op een vakbijeenkomst van Floricultura in Heemskerk

Opti-flor won de prijs vanwege zijn innovatieve, open en vooruitstrevende bedrijfsstrategie. In het juryrapport werd daarvoor veel bewondering uitgesproken. Een waardige vertegenwoordiger van het orchideeënvak, sprak juryvoorzitter Wim Wooning tijdens de uitreiking op 14 juni bij veredelaar/vermeerderaar Floricultura in Heemskerk.

Eervolle prijs

Rene Hendriks, mede-directeur en -oprichter van de Westlandse phalaenopsiskwekerij Opti-flor, nam de prijs in ontvangst. Hij was zichtbaar verrast en zeer vereerd. „Het is een hele mooie, eervolle prijs. Allereerst omdat hij vernoemd is naar Klaas Schoone, een hele inspirerende man die heel veel dingen heeft ontwikkeld en in gang heeft gezet in het orchideeënvak. Helaas is hij ongeveer 10 jaar geleden overleden. Daarnaast is de prijs een hele waardevolle waardering vanuit het vak.  Vakgenoten uit de hele wereld beoordelen namelijk alle nominaties. Het is mooi om te horen dat wij met ons bedrijf een inspiratie zijn voor anderen. Dat is een extra stimulans om als Opti-flor op de ingeslagen weg door te gaan.”

Bij de Award hoort een geldprijs van €10.000. Hendriks heeft daarvoor al een mogelijke bestemming in gedachten. „We zijn bezig met het ontwikkelen van het concept ‘Bloem Bloem’. Dat is een concept om kleine bloeiende orchideeën in een 3,5 cm plug als kado op de winkelvloer aan te bieden. Een mooie verpakking en een waterreservoir in de ompot maken het product af.”

Schoone betekende veel voor orchidee 

De Klaas Schoone Memorial Award (KSMA) is vernoemd naar een van de grondleggers van Floricultura. De internationale prijs is bedoeld voor mensen die net als Schoone veel betekenen voor het orchideeënvak. De wil om het vak verder te helpen is volgens Rene Hendriks van Opti-flor nog steeds kenmerkend voor Floricultura. „Ze zijn open en staan naast de telers.” Kanshebbers voor de Award kunnen kunnen zich onderscheiden middels nieuwe rassen, marketingconcepten, businessstrategieën en teelttechnische innovaties. De prijs wordt om het jaar uitgereikt, voor het eerst in 2013. Winnaar was toen veredelaar Yung-Yu Lin of Brother Orchids Taiwan. In 2015 won de Duitse veredelaar Burkhard Holm.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties