Petchoa BeautiCal eerste mooiste parel FlowerTrials

De Petchoa BeautiCal van Sakata is door Rob Verlinden en Ivo Putman, bekend van SBS6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing verkozen tot mooiste parel van FlowerTrials 2019. Op de tweede en derde plaats zijn beland Sunbelievable van Beekenkamp Plants en Clematis Little Lemons van Plantipp.

Tijdens FlowerTrials 2019 hebben Verlinden en Putman zo veel mogelijk verschillende locaties bezocht, op zoek naar het meest bijzondere pareltje van 2019. Uit maar liefst 90 nominaties is met veel zorg een top 10 gekozen van noviteiten die bij de consument in de smaak zullen vallen. Hun zoektocht was voor het eerst dit jaar. Dit deden ze samen met een team van Pull Position.

Kruising petunia en calibrochoa

„De BeautiCal van Sakata viel mij meteen op”, aldus Verlinden. De kruising van een Petunia met een Calibrachoa heeft gezorgd voor een grote, weerbestendige plant, die ook nog eens sneller van regen en wind herstelt dan de standaard Petunia. De eenjarige plant is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, waarbij Caramel Yellow er volgens de vakjury direct uitsprong.

De sterke eigenschappen van de plant, waaronder het zelf-schonend vermogen, de hoge regentolerantie, schimmelbestendigheid, grote bloemen en de geschiktheid voor terras, balkon én kleinere tuinbedden, zijn voor de jury redenen geweest om deze plant als winnaar aan te wijzen.

De verkozen parel komt in de laatste zomerse aflevering van De Grote Tuinverbouwing, op zaterdag 31 augustus, aan bod. Tijdens FlowerTrials 2020 gaan Rob Verlinden en Ivo Putman, samen met het team van Pull Position, weer op zoek naar de mooiste parels voor het nieuwe seizoen. Dit jaar was de samenwerking er voor het eerst.

guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
4 jaren geleden

kunnen deze planten de hele dag in de volle zon staan op een balkon in hangende plantenbakken?

Inge
Inge
4 jaren geleden

Waar kan je deze kopen ?

Ine huynen
Ine huynen
4 jaren geleden

Wanneer zijn deze te koop ?