Plantion gaat real time foto’s schieten van aanvoer

Plantion experimenteert momenteel met het dagelijks fotograferen van alle partijen die voor de klok worden aangevoerd. De veiling wil met realtime foto’s kwekers ontzorgen en klanten de mogelijkheid geven digitaal te kunnen schouwen.

De kwaliteit van de door kwekers aangeleverde foto’s laat momenteel te wensen over op Plantion. 40% van de foto’s is een VKC-plaatje, 40% van de aangevoerde partijen heeft helemaal geen foto en ook een deel van de overige foto’s laten te wensen over, schetste commercieel directeur Guus Van Logtestijn gisteravond op de alv van Plantion. De foto’s zijn nu vaak onvoldoende voor het gebruik in webshops. Daarnaast is er geen groei van koa’ door het ontbreken van (fatsoenlijke) foto’s.

Plantion gaat nu de binnengekomen producten van kwekers eenduidig fotograferen. Daartoe staat er reeds een fotostraat opgesteld. De veiling rekende uit dat er in totaal drie of vier fotostraten nodig zullen zijn. Op hoogtijdagen komen er 1600 partijen binnen. De foto’s worden getoond op het klokfront, in de koa applicatie en zijn beschikbaar voor gebruik in de webshop van de klant.

Een van de redenen waarom Plantion gaat fotograferen is dat ze de bloemistenklok van Europa wil worden. „Bloemisten in Kopenhagen bijvoorbeeld zullen niet vaak naar Ede komen om in te kopen. We willen hen de kans geven om via een koa applicatie voor aanvang van de veiling ons aanbod digitaal te schouwen.”, vulde directeur Peter Bakker aan. Bovendien geeft de foto voortaan een reëel beeld van hoe het product er op het moment van veilen uitziet.”

Plantion verwacht dat aan het eind van 2018 daadwerkelijk met de fotostraat te starten. De partijen worden bij aankomst gefotografeerd, de foto wordt vervolgens aan de partij gekoppeld. Om het fotograferen succesvol te laten zijn streeft de veiling ernaar dat de aanvoer voortaan voor 04:00 uur binnen is. Deze verantwoordelijkheid legt ze bij de vervoerders. „Als het product te laat binnen is dan kan er geen foto gemaakt worden. Dan krijg je vanzelf ene reinigend effect”, verklaarde Van Logtestijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties