Plantion introduceert digitale catalogus voor KOA

De nieuwste versie van Plantion Digitale Marktplaats bevat een nieuwe functionaliteit: Klokaanbod. Dit is een digitale catalogus met alles wat er op de betreffende dag voor de klok komt. De catalogus wordt dagelijks samengesteld via twee ‘fotostraten’ waar alle aangevoerde producten doorheen gaan.

„Klokvoorverkoop en Kopen Op Afstand worden steeds populairder. Daarvoor is het belangrijk dat de koper goede partijfoto’s kan bekijken. Niet alle kwekers leveren professioneel beeldmateriaal aan en foto’s uit het VKC-archief laten geen actuele partijen zien”, zegt projectleider Klokaanbod Eva Asijee. „Plantion wil graag een belangrijke positie hebben bij bloemisten in West-Europa. Goed beeldmateriaal is daarvoor een must. Je kunt van een bloemist in Zuid-Duitsland immers niet verwachten dat hij elke dag naar Ede komt.”

Foto VVB van Bree
Betrouwbaarheid

Kopers die de nieuwe functionaliteit willen gebruiken, loggen in op de Plantion Digitale Marktplaats en klikken op Klokaanbod. Ze zien dan representatieve foto’s in hoge resolutie van alle bloemen en planten die bij het eerstvolgende veilmoment worden aangeboden. Asijee: „Actuele en kwalitatief goede foto’s dragen bij aan de betrouwbaarheid. We maken de foto’s daarom zo dicht mogelijk op het veilmoment, maar zorgen er wel voor dat de koper genoeg tijd heeft ze te bekijken.”

Geautomatiseerd

Om Klokaanbod mogelijk te maken, investeerde Plantion in twee professionele fotostraten, één voor bloemen en één voor planten. Deze kunnen tot tweeduizend partijen geautomatiseerd vastleggen. Behalve voorafgaand op het digitale platform toont Plantion de foto’s ook tijdens het actuele veilen op beeldschermen in de afmijnzaal.

Andere verbeteringen

Naast de toevoeging van Klokaanbod bevat de nieuwe versie van de Plantion Digitale Marktplaats nog enkele belangrijke verbeteringen. Ilse Heddema, samen met John van der Voort verantwoordelijk voor de digitale marktplaats: „Het platform is responsive gemaakt en daardoor nu op alle apparaten goed te gebruiken. Dat is belangrijk aangezien steeds meer klanten inloggen vanaf een smartphone of tablet.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties