Plantion legt bloemisten uit hoe ze digitaal kunnen inkopen

Medewerkers van Plantion bezoeken deze week zeventig bloemisten om uit te leggen hoe de winkeliers kunnen inkopen via Plantion Digitale Marktplaats (PDM) en KOA. De bezoeken vinden plaats in het kader van de ’Week van de digitale marktplaats’. Behalve de winkelbezoeken, voert de veiling nog meer acties om haar online verkoopkanalen extra de promoten onder bloemisten en groenprofessionals.

Zo kunnen kopers dagelijks, aansluitend op de klokveiling, bij een fysieke PDM Helpdesk vragen stellen en zich inschrijven voor de digitale kanalen van Plantion. Wie een bestelling doet via PDM, ontvangt een keycord met universele telefoon- en iPadoplader. Kopers die via PDM producten van Mixt Creations (kamerplanten en plantschalen) bestellen, maken bovendien kans op een arrangement ter waarde van €49,95. De winnaar wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt via Facebook.

Afgelopen maandag bracht Plantion-relatiebeheerder Patricia Willemsen een bezoekje aan de winkel Beo Bloembinders van Eef Loman in Varsseveld. De bloemist is enthousiast over digitaal inkopen. „We kopen vooral snijbloemen via PDM. Daardoor zijn we verzekerd van een aantal producten en zitten we ’s ochtends met meer rust op de klok”. Foto: VVB Van Bree.

Vanochtend trakteerde Coloriginz, een platform van de kwekers van Green Connect, OZ Import en Rose Connect, tijdens de klokveiling op gratis koffie en thee. Mixt Creations en Coloriginz verzorgen de hele week bij Plantion ook productpresentaties.

Voordelen online inkopen
Online inkopen bij Plantion biedt een aantal voordelen. PDM ontsluit een ruimer assortiment dan het dagelijkse klokaanbod, met ook veel nicheproducten. Online bestellen is vanaf elke plek mogelijk, zowel in kleine als grotere aantallen. Door automatisering en efficiënte logistiek en verdeling kan Plantion de tarieven scherp houden. En er zijn mogelijkheden om bestelde producten verzendgereed te maken (ompakservice) en transport te organiseren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties