Plantion profiteert van sluiting Bloemistenklok Naaldwijk

Plantion gaat profiteren van de sluiting van de Bloemistenklok in Naaldwijk. Dat verwacht commercieel directeur Guus van Logtestijn. „Maar in het verleden hebben we ook ervaren dat dat bloemisten niet zo gauw voor een ander ‘plaatje’ kiezen’.

Er zijn al bloemisten die op de Bloemistenklok in Naaldwijk inkopen langs gekomen in Ede om te kijken of Plantion een optie is om in te gaan kopen, laat Van Logtestijn weten.  Hij verwacht dan ook dat de veiling er klanten bij gaat krijgen. Plantion profiteerde drie jaar geleden al van de sluiting van Bleiswijk.

Van Logtestijn geeft echter ook aan dat Plantion in het verleden bij de sluiting van Venlo en Bleiswijk heeft ervaren dat bloemisten niet zomaar voor een andere veiling kiezen. „Inkopers kiezen niet zo gauw voor een ander plaatje. Van de sluiting van Bleiswijk hebben we absoluut geprofiteerd, maar het was niet zo dat de kopers allemaal naar ons zijn gekomen. Iemand uit Rotterdam zal ook eerder naar de groothandel gaan dan naar ons komen.”

Van Logtestijn realiseert zich ook dat FloraHolland de laatste tijd druk bezig is geweest om de Bloemistenklok digitaal te ontsluiten. Hij verwacht daarom ook dat een deel digitaal zal gaan inkopen. „De vraag is hoe de kopers een plek gaan vinden in het grote geheel. Wij zijn een goed alternatief, vind ik. „Kopers die fysiek willen blijven inkopen kunnen bij Plantion terecht.”

Van Logtestijn noemt het feit dat de Bloemistenklok in Naaldwijk per 1 oktober stopt een zure appel voor de mensen die er hard aan getrokken hebben.

In het Vakblad voor de Bloemisterij van vrijdag as staan er meer reacties op de sluiting van de Bloemistenklok in Naaldwijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties