Plantion voert slottijden in voor vervoerders

Om vooral de nachtelijke aanvoer van producten te spreiden, werkt Plantion vanaf nu met slottijden. Elke vervoerder moet voortaan een half uur ‘boeken’ waarbinnen hij zijn goederen lost. Plantion neemt deze maatregel vanwege de toegenomen drukte in de nachtelijke aanvoer.

Vooral tussen 03.00 en 05.00 uur was er regelmatig sprake van een piek bij Plantion. In een korte periode moesten medewerkers veel ladingdragers gereed maken voor het veilen om 06.00 uur. En er was weinig tijd om consequent alle producten te fotograferen.

Foto VVB van Bree

Plantion verwacht dat het werken met slottijden een positief effect zal hebben op de kwaliteit en efficiëntie van het logistieke proces. Het is overigens niet de enige maatregel om de aanvoer meer te stroomlijnen. Plantion vraagt vervoerders ook om producten voor bemiddeling overdag aan te voeren. En bij het aanvoeren voor huurders van boxen en het groothandelscentrum moeten chauffeurs gebruik maken van de desbetreffende docks.

De vervoerder die producten bij Plantion wil lossen, logt in op de webportal van waaruit hij de Time Slot Management-app opent. In deze app volgt de vervoerder enkele stappen en selecteert hij een half uur in het overzicht van beschikbare slottijden. Op het afgesproken tijdstip dockt hij aan bij Plantion en meldt hij zich bij een logistiek medewerker die waar nodig assistentie kan verlenen. Het proces van lossen en het laden van eventuele retourvracht neemt zodoende maximaal een half uur in beslag.

Chauffeurs die onderweg naar Plantion vertraging oplopen of vergeten zijn een slottijd te reserveren, mogen wel lossen maar zijn afhankelijk van nog beschikbare tijden.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties