Pligt Professionals winnaar KwaliteitsAward poinsettia 2017

Pligt Professionals heeft met Euphorbia pulcherrima Feelings Wonder de hoogste score (4,7) bereikt in de kwaliteitscompetitie (benchmark) poinsettia 2017. Dit is gisteren bekend geworden tijdens een gewasbijeenkomst van LTO Glaskracht Nederland.

Voor de KwaliteitsAward sturen kwekers partijen in bij Royal Flora Holland om te laten testen op houdbaarheid. Pligt Professionals  werd de overall-winnaar van de zes genomineerden in verschillende categorieën:

Categorie ≤11 cm alleen rood:

  • Plkw. van Vegchel met Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Red
  • Firma P.A.M. van Os met Euphorbia pulcherrima Mars

Categorie 12-13 cm kleurtjes:

  • Fa. Freek van der Velden met Euphorbia pulcherrima Alaska

Categorie 12-13 cm rood:

  • Pligt Professionals met Euphorbia pulcherrima Feelings Wonder

Categorie ≥14 cm kleurtjes:

  • Kwekerij Baas met Euphorbia pulcherrima Titan White

Categorie ≥14 cm rood:

  • Tim van Leeuwen met Euphorbia pulcherrima Christmas Feelings Red

Selecta One wint benchmark

Euphorbia pulcherrima SK 136 van Selecta One is als beste ras uit de sortimentsvergelijking gekomen. De teelt is uitgevoerd op kwekerij De Bonfut en Pedro Plant. De eindscore is gebaseerd op verschillende onderdelen. Er is gedurende de teelt drie keer beoordeeld door de beoordelingscommissie sortimentsvergelijking. De eerste keuring telt mee voor 25%, de tweede ook voor 25% en de derde voor 50%. Het gemiddelde dat hier uitkomt, telt uiteindelijk voor 40% mee van het eindcijfer. De Bonfut en Pedro Plant hebben ieder een cijfer aan elke inzending gegeven bij het inpakken. Het gemiddelde van deze twee cijfers telt voor 20% mee in de berekening van het eindcijfer. Er is een houdbaarheidstest uitgevoerd door de veiling. Dit cijfer weegt voor 40% mee in het eindcijfer.

Genomineerden van de KwaliteitsAward (vlnr vertegenwoordigers van Fa. Freek van der Velden, Pligt Professionals, Firma P.A.M. van Os, Tim van Leeuwen) en winnaar van de benchmark Selecta One (uiterst rechts). Vertegenwoordigers van kwekerij Baas en Plantenkwekerij van Vegchel waren door de storm van 18 januari niet aanwezig. Foto: Astrid van der Helm, LTO Glaskracht
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties