Porta Nova streeft naar de perfecte roos

In het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week is er veel aandacht voor rozenkwekerij Porta Nova dat onlangs met 8,6 ha uitbreidde om ook de komende jaren topkwaliteit te kunnen produceren. Het bedrijf streeft naar de perfecte roos, zegt directeur Aad van Luijk.

Naast Porta Nova is er een interview met Ewoud Meeuwissen van Orchids4all. De voormalige phalaenopsiskweker in Aalsmeer oriënteert zich na een plotseling faillissement op zijn toekomst.

IN VBB 17 bovendien twee verhalen uit België. Koen en Marian de Nijs telen in Erpe al jaren anjer die ze via de Euroveiling en Royal FloraHolland afzetten. Dirk Mermans teelt in Wommelgem groene planten. Hij breidt uit met 12.000m2. Eerder vergrootte hij zijn bedrijf tijdens de laagconjunctuur, nu tijdens de hoogconjunctuur. Groene planten zijn namelijk erg populair, ervaart hij.

En die populariteit van groene planten is voor een deel te danken aan jongeren. ‘Net toen we de gemakzuchtige millennials hadden opgegeven haalden groene planten ze terug. Jongeren eisen een groter deel van de aankopen van bloemen en planten op’, staat er in een ander verhaal te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties