Potplantenkwekers beschikken over twee nieuwe groeiregulatoren

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe groeiregulatoren in de bedekte teelt van potplanten: Shorttrack en Pirouette. Daarnaast verschijnt insecticide Closer op de markt, wordt het gebruik van fungicide Allstar uitgebreid en is herbicide Intruder geherregistreerd.

Shorttrack is een totaal nieuwe groeiregulator gebaseerd op de werkzame stof daminozide. Pirouette wordt uitgebreid in de teelt van potplanten met uitzondering van azalea, roos, pelargonium, poinsettia, kalanchoë en perkplanten.

Closer is een insecticide werkzaam tegen bladluizen en witte vlieg verschijnt. Het middel wordt onder meer toegestaan in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Allstar wordt uitgebreid in onbedekte teelt van bloembol- en bloemknolgewassen, lelie en tulp uitgezonderd. Het bestrijdt voornamelijk rhizoctonia.

Intruder is tegen veel onkruiden inzetbaar. Het was al toegelaten in bloemisterijgewassen en bloembol- en bloemknolgewassen. Nieuw is echter dat ook de LDS-toepassing is toegestaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties