PPS nieuwe groenere gewasbeschermingsstrategieën van start

Proeftuin Zwaagdijk gaat in vier snijbloemen en vier potplanten nieuwe gewasbeschermingsstrategieën ontwikkelen. Gestart wordt met een nulmeting, waarna verschillende teeltstrategieën gericht op vergroening naast elkaar worden getoetst. Belangrijke parameters zijn milieubelasting, emissie en residu.

Doelstelling van dit ketenproject is kennis vergaren en uitwisseling over de milieubelasting van bestaande en perspectiefvolle nieuwe groenere gewasbeschermingsstrategieën om uiteindelijk te komen tot milieuwinst en een duurzame keten. Voor Proeftuin Zwaagdijk is gekozen gezien, gezien de kennis en ervaring die de proeftuin heeft opgedaan vanuit de voedingstuinbouw.

Het project is een initiatief van Platform Duurzame Sierteelt waarin LTO Glaskracht Nederland samenwerkt met MPS, Royal FloraHolland en Green Partners om te komen tot vermindering van het gebruik van chemische middelen en verdere vergroening van de sierteeltsector. Aan het project werken tevens het ministerie van Economische Zaken via de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal, zodat er sprake is van publiek-private samenwerking (PPS).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties