Preciezer kweken komt eraan

  De technische mogelijkheden zijn er, het moet alleen nog toegepast worden”, aldus akkerbouwer Jacob van den Borne. Hij is misschien wel dé pionier als het om precisielandbouw gaat.

  Bedrijfsomvang hoeft geen bepalende factor te zijn, menen Van den Borne, onderzoekers, adviseurs en gebruikers. Ook voor kleine kwekers biedt de inzet van precisietechnieken veel voordelen. Toch maakt precisielandbouw niet de opmars die vijf tot tien jaar geleden werd voorspeld.

  „Er gebeurt zeker wel het nodige”, meent Kempenaar, onderzoeker en lector Precisielandbouw bij Wageningen University & Research. Hij is tevens projectleider van de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL; 26 deelnemers uit land- en tuinbouw) en ziet telers steeds vaker gebruikmaken van sensoren en weerstations op hun percelen.

  Recent werden op bijeenkomsten van project NPPL kennis en ervaringen gedeeld. Voldoende input voor het artikel over de status van precisielandbouw in editie 38 van het Vakblad voor de Bloemisterij, dat online te vinden is via mijnbloemisterij.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties