‘Prijsvorming op veiling in Mississauga wordt dagelijks nauwlettend gevolgd’

De afgelopen week werd de 45ste verjaardag van onze veiling Ontario Flower Growers Cooperative (OFG) gevierd. In 1972 startte de veiling om de handel in bloemen en planten meer transparant te maken. Nog steeds wordt de dagelijkse prijsvorming door verschillende partijen nauwlettend gevolgd.

Tijdens een champagne-ontbijt voor kopers en medewerk(st)ers werd een medewerkster gehuldigd voor haar trouwe staat van dienst over 45 jaar. Joyce werkt vanaf de oprichting bij de veiling. Haar positie wordt vanaf 20 november operations manager. Op die datum treedt de nieuwe algemeen directeur in dienst. Hij is afkomstig uit de handel en gaat zich met name inzetten om de omzet te vergroten.

Het aantal leden is de laatste jaren teruggelopen door pensioen of terugtrekken uit de veiling. Aan de leden wordt nu gevraagd om meer product beschikbaar te maken (er is geen veilplicht) om de omzet op peil te houden. Ook neemt het veilen van import toe.

De afgelopen zes weken zijn we in de kas druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het komend voorjaar. We hadden tijdelijk extra parttime personeel aangenomen voor het stekken en poten van hibiscus en het oppotten van bromelia’s. We konden gebruik maken van een aantal dames die (bijna) met pensioen zijn. Het waren gezellige weken waarin gelijktijdig veel werk verzet werd. Nu het meeste werk achter de rug is, gaan we deze najaarspiek afsluiten met een lunch bij het lokale Italiaanse restaurant.

Ook werd hard gewerkt aan de voortgang van de uitbreiding. De regenleiding is bijna af en de heteluchtkachels werken. Volgende week wordt het onderverwarmingsnet gevuld met water en tot slot wordt alles aangesloten op de klimaatcomputer. Alleen de scherminstallatie wordt pas volgend jaar geïnstalleerd.

Tevens startte op 1 oktober de jacht op herten met (kruis)boog. In november was er een week waarin ook met een jachtgeweer gejaagd kon worden. Hoewel er ’s nachts regelmatig herten gesignaleerd werden op de camera, werd er geen hert geschoten. Het blijkt dat jagen een slagingspercentage van ongeveer 13% heeft, vooral omdat de kans om een hert te zien niet erg groot is.

Het jachtseizoen duurt nog tot eind december. We houden hoop!

Angelle van Kleef,

Potplantenkweker, Ontario, Canada

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties