Productomzet Veiling Rhein-Maas 13% voor op vorig jaar

Veiling Rhein-Maas realiseerde in het derde kwartaal een aanzienlijke stijging van de productomzet ten opzichte van het voorgaande jaar. De productomzet van de veiling in het Duitse Herongen ligt na de eerste negen maanden van 2020 ongeveer 13% hoger.

In juli was de vraag naar snijbloemen en potplanten zeer goed in vergelijking met het jaar ervoor. Vooral de goede weersomstandigheden en de ‘stay-at-home´ eindgebruikers droegen hieraan bij. Zeer hoge temperaturen en regionale zware regen- en onweersbuien zorgden in augustus voor een lagere aanvoer en lagere prijzen in vergelijking met 2019.

Open veldproducten

In september ontwikkelde de verkoop bij Veiling Rhein-Maas zich weer positief. In het snijbloemensegment kon het volume van het voorgaande jaar niet worden geëvenaard. Dit kwam door de verminderde beschikbaarheid van met name importbloemen. Bij potplanten was vooral veel vraag naar tuinplanten.

In het derde kwartaal van 2020 waren vooral open veldproducten (Freiland) en zomersnijbloemen, zoals dahlia’s, populair bij klanten van VRM. Sinds eind augustus is er een grote vraag naar herfstproducten.

Foto Veiling Rhein-Maas

Klanten en aanvoerders van VRM gebruiken Kopen-Op-Afstand (KOA), klokvoorverkoop en de webshop steeds vaker. Eind september 2020 bedroeg het cumulatieve aandeel van KOA aan de totale omzet van de veiling meer dan 36%. Daarnaast behaalde klokvoorverkoop in de eerste negen maanden van 2020 een recordomzet. Naast de digitale verkoopkanalen is ook bij klokservice een duidelijke stijging van de productomzet te zien.

Technische ombouw klokfront

De technische ombouw van het klokfront naar de modernste LED-technologie is op 26 augustus afgerond. Om het moderne klokfront optimaal te kunnen gebruiken, voert VRM in overleg met de commissie van de handel in deze laatste fase van de modernisering van het klokfront nog aanpassingen aan de lay-out en het ontwerp door.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties