Qatar, Indonesië en Thailand eerste deelnemers Floriade

Na Qatar hebben ook Indonesië en Thailand hun deelname bevestigd aan de Floriade 2022 in Almere, zo meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De drie landen gaan een eigen paviljoen inrichten op de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens per tien jaar in Nederland wordt gehouden.

Afgelopen zomer stuurde de Nederlandse regering een uitnodigingsbrief aan de 170 landen die zijn aangesloten bij het Bureau Internationale des Expositions. Na diverse contacten in de afgelopen maanden, ook op diplomatiek niveau, hebben Indonesië en Thailand besloten deel te nemen aan de Floriade. De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van hun paviljoens. Onderdeel daarvan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending.

Beeld: Floriade 2022

Dertig kavels
De Floriade heeft dertig kavels beschikbaar voor landen die een eigen paviljoen en/of tuin willen inrichten. Over de Nederlandse inbreng van de land- en tuinbouwsector is volgens de Floriadeorganisatie niet meer concreets te melden dan dat boomkwekers bomen kunnen aanmelden voor het alfabetische arboretum dat op het terrein wordt aangeplant

Growing green cities
De Floriade 2022 vindt plaats van 28 april tot en met 23 oktober 2022 in Almere op de zuidelijke oever van het Weerwater, in het hart van Almere Stad en Almere Haven. Met het thema ’Growing Green Cities’ richt de Floriade zich op de Groene Stad van de Toekomst. Deelnemende landen wordt gevraagd in hun inzending het thema te verwerken. Growing Green Cities moet bijdragen aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken rond voeding, de groene omgeving, energieproductie en gezondheid in de stad.

Twee miljoen bezoekers
Op het Floriadeterrein komen een arboretum en dertig kavels met paviljoens en tuinen. Na de expo wordt het terrein ‘omgebouwd’ tot een duurzame woonwijk. Daarover heeft de gemeente Almere een overeenkomst gesloten met Amvest, dat als projectontwikkelaar €300 miljoen investeert in het gebied. De organisatie verwacht twee miljoen bezoekers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties