’QualiTree had ook aandacht voor kwaliteit’

  Hanekamp voert zowel On the way to PlanetProof als GroenKeur als certificaat. „Met beide keurmerken bedienen we twee verschillende markten.”

  Boomkwekerij Piet Hanekamp was er al snel bij toen certificering in de boomkwekerij een rol ging spelen. QualiTree was het eerste keurmerk dat de kwekerij mocht voeren. „Het mooie van dat keurmerk vond ik dat er niet alleen aandacht was voor milieu, maar ook voor arbo en kwaliteit. Dat mis ik wel een beetje in de huidige keurmerken.”

  Inmiddels heeft Hanekamp dus On the way to PlanetProof en Groenkeur, beiden gebaseerd op hetzelfde certificeringsschema van Stichting Milieukeur (SMK). Voor arbeidsomstandigheden heeft Hanekamp geen keurmerk. „Maar op dat gebied werken we nog steeds volgens het handboek van QualiTree. Van iedere certificering leer je wel iets. En het feit dat we die certificering niet meer hebben, wil niet zeggen dat je hetgeen je geleerd hebt, moet loslaten. Sterker nog, ik zou het toejuichen en aanhaken als er in een keurmerk naast milieu ook weer aandacht voor kwaliteit en arbo zou zijn.”

  Lees het hele artikel in De Boomkwekerij 15/16 die aanstaande vrijdag 17 juli op de mat ligt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties