Rabobank en ABN Amro moeten bezuinigen

De Rabobank maakte vandaag bekend dat ze tot 2026 5.000 banen moet schrappen. Dit is het gevolg van ongunstig lage rentes, aangescherpte wetgeving, corona en digitalisering, aldus BNR Nieuwsradio. In 2020 boekte de Rabobank een winst van 1.1 miljard euro. Tegen 2.2 miljard euro in 2019, waardoor de winst is gehalveerd.


De Rabobank verwacht dat ze de komende vijf jaar jaarlijks 1.000 fte moet bezuinigen op personeel. „Dit is een combinatie van reguliere uitstroom en reductie van externe fte’s”, aldus woordvoerder Elise van Heeswijk.

„We bevinden ons in een turbulente tijd. Om een stevige basis te behouden, werkt Rabobank er continu aan om de organisatie simpeler, sneller en doeltreffender te maken. Zo werken er nu al zo’n tienduizend mensen minder dan vijf jaar geleden. Verder afslanken van de organisatie is een ontwikkeling die niet zal stoppen.”  Rabobank concentreert zich op verdere verbetering van de operationele en financiële prestaties, om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn tegen lagere kosten. 

De ABN Amro bank moet de komende jaren ook kosten besparen. ABN Amro heeft in coronajaar 2020 een verlies van 45 miljoen euro geleden, aldus RTL Nieuws. In 2019 boekte de bank nog 2 miljard en 46 miljoen euro winst. ABN Amro, voor een deel nog in handen van de staat, had last van de coronacrisis en de lage rente.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties