René van der Arend: ’Het is eten of gegeten worden’

  Van der Arend Tropical Plantcenter is in zee gegaan met Synergia Capital Partners. Samen willen ze zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisering en verbreding van het productassortiment. Het Westlandse potplantenbedrijf heeft de ambitie de beste te zijn op het gebied van groene planten en mediterrane bomen. René van der Arend: „Dan word je vanzelf marktleider.”

  Van der Arend wil uitbreiden, zoveel is duidelijk. „De vraag naar onze producten groeit, we hebben een kraamkamer vol interessante gewassen en de schaalvergroting zet door. Dan moet je kiezen. Het is eten of gegeten worden.”

  De groeiambitie en bijbehorende feiten van de Westlandse ondernemer vielen Synergia Capital Partners op. „Via via kwamen we met elkaar in gesprek. Toen ik 12 juni 2020 jarig was, besprak ik met mijn gezin vier opties. Over vijf jaar nemen de kinderen het bedrijf over, we verhuren of verkopen alles, of er komt een partij bij. Het laatste gebeurde. In juli kwam Synergia in beeld.”

  Sinds 2 april 2021 heeft de participatiemaatschappij een meerderheidsbelang in Van der Arend Tropical Plantcenter. „Het onroerend goed in Nederland is nog van mij. Alleen de grond in Zuid-Frankrijk zit in de nieuwe holding.”

  Meer over de visie en toekomstplannen van het bedrijf vertelt Van der Arend in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 16. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Van der Arend Tropical Plantcenter heeft een breed sortiment groene potplanten in diverse afmetingen en verschillende potmaten. Handmatig op maat watergeven is daarom niet uitzonderlijk.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties