Resistentieveredeling gaat naar een hoger niveau


  Het Centrum voor Biotoetsen in Amsterdam gaat standaarden ontwikkelen die veredelaars gaan helpen bij resistentieveredeling.

  Het gebeurt steeds vaker dat een nieuw ras de claim meekrijgt dat het minder gevoelig is voor een ziekte of plaag. Maar om welke variant van de ziekte gaat het dan precies? Hoe is dat te toetsen? Op dit soort vragen gaat het Centrum voor Biotoetsen antwoord geven, samen met veredelaars. „We beginnen met het opzetten van biotoetsen”, zegt Niek Persoon, directeur van de Amsterdam Green Campus, een stichting van de Universiteit van Amsterdam.

  Het doel is om juist de hele veredeling erbij te betrekken, zodat de bedrijven elkaar op sleeptouw kunnen nemen en samen de sector versterken. Het kan daarbij een voordeel zijn dat veredelaars in de sierteelt aan de meest uiteenlopende rassen werken. Die diversiteit maakt het makkelijker om samen te werken.

  Op dit moment zijn elf bedrijven aangesloten bij het centrum, waaronder Royal van Zanten en Evanthia. Het centrum is bedoeld voor alle veredelaars, van klein tot groot. Al deze bedrijven kunnen kennis inkopen bij het centrum.

  Meer info over het Centrum voor Biotoetsen en de ambities die er zijn op gebied van resistentieveredeling leest u deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. Online is het artikel te vinden via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement. Kijk hier of bel 071 5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties