Waarom zijn er zoveel nieuwe cultivars van de gerbera?

Er is geen gewas waarvan jaarlijks zoveel noviteiten op de markt komen als van de gerbera. Meestal ligt dat rond de 80 nieuwe cultivars, en dit jaar zelfs 89. „We kregen van veel bloemisten en exporteurs de vraag waarom er telkens weer nieuwe gerbera’s zijn”, vertelt Dennis de Baat, woordvoerder van de promotiecampagne van Coloured by Gerbera. „Voor hen zijn het immers telkens weer nieuwe administratieve handelingen, en soms moeten ze nieuwe verpakkingen regelen. Het punt kwam hierop neer: waarom zou ik een nieuwe gele moeten kopen als ik al een goede gele is?”

Daarom is Coloured by Gerbera de campagne gestart ’Waarom zijn er zoveel gerbera’s?’. In een filmpje van drie minuten wordt uitgelegd dat de nieuwe soorten beter aansluiten op de marktvraag, een betere kwaliteit hebben, minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen, een hogere productie en een langer vaasleven hebben. De video is onderdeel van de Gerbera Novelty Campagne, die draait van 13 september tot 3 oktober 2021. Daarin wordt het nieuwe gerbera assortiment onder de aandacht gebracht bij exporteur en bloemist.

Er vallen overigens ook cultivars af, maar dat gaat niet zo snel. Een jaar of vijf geleden waren er ongeveer 500 cultivars op de markt, terwijl dat tegenwoordig 600 zijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties