RFH krijgt hulp bij bestrijding criminaliteit in Naaldwijk

Royal FloraHolland, politie Den Haag/basisteam Westland, Veiligheidsregio Haaglanden en de gemeente Westland ondertekenden op 14 december een intentieverklaring om hun samenwerking voor de veiligheid op en rond bedrijventerrein van de veiling in Naaldwijk te verstevigen. Partijen gaan een pakket aan maatregelen opstellen die zijn gericht op onder meer brandveiligheid, verkeersveiligheid, inbraak, overlast en ondermijnende criminaliteit.

In het Westlandse veiligheidsbeleid is publiek-private samenwerking rond veiligheid een belangrijk thema. „Veiligheid is niet iets van de politie, brandweer en gemeente alleen, maar van ons allemaal”, aldus burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven. „Het mooie aan deze samenwerking is dat FloraHolland de eerst verantwoordelijke is en de andere partijen hun deskundigheid inbrengen. Dat is een goede formule om samen verder te komen.”

In Westland is er tot nu toe één bedrijventerrein dat het KVO-traject heeft doorlopen. Dat is ABC Westland. Binnenkort wordt ook een start gemaakt met een KVO-traject voor het winkelcentrum van ’s-Gravenzande.

Parallel aan het KVO-traject is een gezamenlijke aanpak – ook met de gemeenten Katwijk en Aalsmeer – rond het thema onzichtbare criminaliteit (ondermijning) op veilingterreinen in voorbereiding. Hiervoor wordt vanuit het Rijk een financiële bijdrage verwacht van € 950.000.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties