‘RFH nooit klaar met waarborgen vertrouwelijke data in Floriday’

Het Data Comité van Royal FloraHolland (RFH) gaf opdracht tot een externe audit op de beveiliging van strikt vertrouwelijke data in Floriday. De uitkomst van de audit stemt het comité positief. Tegelijkertijd blijft het comité waakzaam. „De check is gedaan en die was prima. Nu moet de veiling de aanbevelingen uitvoeren en blijven zorgen dat vertrouwelijke data gewaarborgd blijven. Er komen steeds meer data, processen en procedures bij in Floriday.”

De uitkomst die Noordbeek IT Audit op Floriday uitvoerde kende een positieve uitslag. Het was een uitkomst die CIO André van der Linden tot hoge mate van tevredenheid stemt. „Redelijke mate is het hoogste niveau van zekerheid dat een auditor kan geven. Hoger kan niet”, zegt Van der Linden.

De externe audit werd uitgevoerd op verzoek van het Data Comité  van RFH, daarin hebben medewerkers van de veiling, twee klanten, twee kwekers en een externe deskundige zitting. Wat vindt het Data Comité zelf van de uitkomsten de externe audit?

Kanttekeningen

Lid van het Data Comité Sandor van den Berg, financieel directeur van Profitplant, zegt zeker gerustgesteld te zijn. Of hij overgaat op Floriday weet hij niet, maar zijn weifeling heeft niet met de veiligheid van data te maken. „Er is met voldoende kennis en onafhankelijkheid naar gekeken.”

Tegelijkertijd maken Van den Berg en de andere leden van het comité  kanttekeningen. (..)

Lees het volledige artikel over de bevindingen van het data comité via mijnbloemisterij exclusief in de digitale editie van VBB 39.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties