Robert Buitelaar: “Drukke jaren geweest”

Robert Buitelaar (42) heeft sinds december 2018 een splinternieuwe plantenkwekerij, waardoor hij een toekomstbestendig bedrijf heeft. „Daarna is alles flink verbouwd. Diverse watervoorzieningen, een eb en vloed vloer en een nieuwe schuur zijn er bijgebouwd. In maart 2019 zijn we in productie gegaan. Het zijn drukke jaren geweest.”

Je teelt onder andere camellia. Waarom koos je voor dit gewas?

„Ik vond het wel een interessant product, en het past bij ons bedrijf.  Het is geen massaproduct, en net wat anders dan anders. Ook is het moeilijk, om er genoeg knoppen in te krijgen. Dat maakt het uitdagend.”

Heb jij last van de lockdowns?

„Ik had wel een gecancelde order uit Duitsland, maar die heb ik gelukkig anders kunnen invullen. Ik ken natuurlijk alle handelaren persoonlijk, dat is wel handig. Wij creëren zelf onze afzet. Daarnaast gaat er nog tien procent van de handel via de veilingklok. Ik maak me een klein beetje zorgen over de vrouwendag, want die handel begint natuurlijk nu al. Het is afwachten hoe het verder gaat met alle lockdowns en het coronavirus. We hebben vorig jaar gelukkig wel een goed jaar gedraaid ondanks covid-19. Mensen willen toch hun huizen gezellig maken nu.”

Robert was vorige week vakgenoot in Vakblad voor de Bloemisterij. Wil je zijn verhaal lezen, bekijk het in onze digitale editie (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties