Royal FloraHolland aangesloten op warmtenet van Trias Westland

Royal FloraHolland, één van de drie initiatiefnemers van Trias Westland, is formeel aangesloten op het warmtenet. Het duurzaam verwarmen van de locatie in Naaldwijk is een stap op weg naar de ambitie van Royal FloraHolland om CO2-neutraal te worden.

De aansluiting van Royal FloraHolland op het warmtenet van Trias Westland is al sinds maart 2021 operationeel. De veiling neemt aardwarmte af van 83°C, dat van 2,3 km diepte uit de aarde gepompt wordt. Deze warmte wordt voornamelijk gebruikt voor de fustwasserij. „Hierdoor daalt het gasverbruik en de CO2-uitstoot met ongeveer 17% van de locatie in Naaldwijk”, aldus Friso Sijbertsma, Manager Assetmanagement. Dit is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 444 huishoudens.

De aansluiting van Royal FloraHolland op het warmtenet bestond uit drie stappen. De eerste stap was de aanleg van het primaire aardwarmtenet tussen de aardwarmtelocatie en de rondweg om het Strijpgebouw. Vervolgens heeft Trias Westland de tweede stap gezet door hierop een aftakking te maken en deze aan te sluiten op het nieuwe ’Warmte Afname Station’. Hier staat een warmtewisselaar met een vermogen van 1 MW. De installateurs Verkade Klimaat en Vink hebben tenslotte de derde grote stap gezet: de aansluiting van de warmtewisselaar op het bestaande CV-net van de marktplaats, via 1.200 meter lang leidingwerk.

Marco van Soerland (Trias Westland) en Friso Sijbertsma (Royal FloraHolland) in het Warmte Afname Station
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties