Royal FloraHolland beleeft goede decembermaand

Gemiddeld betere prijzen, meer verkochte stuks en een hogere omzet. Royal FloraHolland sloot 2019 goed af. Snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten deden het over het algemeen beter dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit de maandcijfers van de veiling.

In 2018 leek er nog een neerwaartse trend in de prijsvorming in de laatste maand van het jaar zichtbaar te worden. In 2017 was het allemaal al minder dan in 2016. Dat viel nog te verklaren door sneeuw en minder veildagen. In 2018 was dit niet het geval en toch lieten de tabellen veel minnetjes zien. In 2019 lijkt de trend omgebogen. Mede dankzij een extra veildag en gematigd weer op de afzetmarkten deden bloemen en planten het in december beter dan een jaar eerder.

Bij de snijbloemen pluste roos met 11,6% naar 24 cent gemiddeld. De aanvoer was iets minder dan het jaar ervoor. Naar verluidt waren er door slecht weer wat problemen met de kwaliteit in Afrika. Ook chrysant, nummer 2, deed het beter. Ondanks een meeraanvoer (+4,7%) steeg de middenprijs met 15,4%. Opvallend is verder de flinke stijging van de prijs voor lisianthus. Voor 10,3% meer stuks werd 41 cent (+16,9%) neergeteld. Een jaar eerder had een meeraanvoer (+23,6%) nog een negatief effect op de prijs (-11,7%).

Lees meer over de prijsvorming op Royal FloraHolland in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties