Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Royal FloraHolland breidt gebruik Fc588 uit met 10 bloemen

Royal FloraHolland breidt gebruik Fc588 uit met 10 bloemen

0

Op 11 november 2019 wordt bloemenemmer Fc588 bij Royal FloraHolland verder uitgerold. Tien extra seizoenbloemen starten dan met het gebruik hiervan. Dit geldt voor zowel klok als voor directe Handel. Het betreft alchemilla, antirrhinum, brassica, carthamus, delphinium, echinops, echinacea, eryngium, helenium en solidago.

Voor de aanvoerders van deze tien productgroepen zijn vanaf maandag 4 november 2019 de Fc588 en Fc598 verkrijgbaar. De gereguleerde uitgifte vindt plaats vanuit de fustdepots in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde en op Veiling Rhein-Maas en Plantion. Ook in 2020 gaat de uitrol verder en gaat RFH nieuwe productgroepen vrijgeven voor het gebruik van de Fc588/Fc598.

Eerder dit jaar startte de veiling met de productgroepen lisianthus, alstroemeria en een zes seizoenbloemen met het gebruik van de Fc588 (en Fc598). Deze week (42) passeeert de veiling de 4 miljoenste roulatie in deze efficiënte bloemenemmer.

RFH kiest voor een gefaseerde introductie per productgroep om voldoende beschikbaarheid te garanderen, ook in de piekperiode. Gebruik door andere dan de vrijgegeven productgroepen is dan ook nog niet mogelijk.

Lees hier een artikel over Fc588 dat eerder dit jaar in het Vakblad voor de Bloemisterij verscheen.

Reageer op dit artikel

avatar