Royal FloraHolland investeert €100 miljoen in koeling en opslag

Royal FloraHolland (RFH) investeert volgend jaar €100 miljoen in koel- en opslagfaciliteiten op zijn vestigingen in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. CEO Steven van Schilfgaarde maakte de forse investering gisteren bekend in een interview met het Financieele Dagblad. Met de extra koelcellen en opslagruimten komt RFH tegemoet aan de groeiende behoefte van kwekers om vanuit de veiling uit voorraad te kunnen leveren, zo laat RFH via woordvoerder Michel van Schie weten.

Door de investering neemt de koelcapaciteit op de drie vestigingen in totaal met 8.100 m2 toe. Ook komt er zo’n 100.000 m2 opslagruimte bij op het veilingterrein. De investering van €100 miljoen is overigens een totaalinvestering, waarvan echter het grootste deel naar koel- en opslagfaciliteiten gaat. Het resterende deel is volgens Van Schie bestemd voor logistieke verbeteringen en bijvoorbeeld Floriday. Vorig jaar investeerde de veiling €65 miljoen en dit jaar €85 miljoen.

 

Foto: Shutterstock

De investeringen worden volgens Van Schilfgaarde gefinancierd uit onder meer de opbrengst van grondverkoop in Bleiswijk, uit de cashflow en met een bancaire financiering van €195 miljoen die FloraHolland vorig jaar met banken overeenkwam. Voor dit jaar gaat de veiling volgens de krant uit van een 1% lagere omzet dan vorig jaar en een nettoresultaat van €1 miljoen.

Ledenraad
De uitbreiding van de koel- en opslagruimten zal ook op de agenda van de Ledenraad komen te staan. „De begroting van Royal FloraHolland komt daar aan de orde en daar is dit een onderdeel uit”, aldus Van Schie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties